Weselne słodkości – jaki tort ślubny wybrać? Postaw na sprawdzone cukiernie lub osoby pasjonujące się tym!
Tort ślubny – jaki smak będzie tym najlepszym?
Wydawać się może, że wybór tortu weselnego jest łatwy… Jednak nic bardziej mylnego! Tort ślubny dostępny może być w wielu smakach, kolorach, dekoracjach i stylach, dlatego postawienie na ten jeden może być niezwykle trudne. Warto postawić na uniwersalny smak, który zasmakuje większości gościom. Istnieje też opcja wybrania dwóch, a nawet trzech smaków w jednym torcie! Latem o wiele lepszą decyzją będą delikatniejsze i lżejsze konsystencje oraz świeże owoce, natomiast zimą lepiej postawić na aromatyczne kremy z dodatkiem likierów. Najbardziej popularnymi kremami są: waniliowy, czekoladowy, o smaku śmietankowym i orzechowy.
Czy tort weselny z babeczek będzie dobrym pomysłem? Przekonaj się sama lub sam!
Tort ślubny z babeczek staje coraz to bardziej popularnym rozwiązaniem na polskich weselach. Jest to opcja dla tych, którzy chcą, aby tort został podany szybko, sprawnie i bez większego bałaganu. Taką babeczkę łatwo jest chwycić w rękę i zjeść nawet na stojąco. Istnieje oczywiście możliwość wybrania wielu różnych smaków, wzorów i kolorów. Jedyną kwestią, która może martwić, to tradycyjne krojenie tortu przez Parę Młodą. Jednak jeżeli nie zależy Ci na tradycji, to nie masz się za bardzo czym przejmować. Można też postawić na mały torcik na szczycie słodkiej piramidy.
Tort weselny z makaroników – genialna opcja na wyjątkowy i ekskluzywny ślub
Tort ślubny z makaroników jest opcją niezwykle wyrafinowaną i dosyć kosztowną. Nowożeńcy, którzy planują styl paryski charakteryzujący się szykiem i klasą, to tego typu tort będzie dla nich idealny. Makaroniki to malutkie słodkości, które dostępne są w wielu smakach i kolorach, a ich zdobienie dopełnia dekorację wesela w stylu glamour. Jest to jednak droga opcja, ponieważ jedno ciasteczko kosztuje w granicach 4/5 złotych, a ich wielkość może pozostawiać wiele do życzenia gościom.